Vaxning och Sockring

Bodysugaring

Bodysugaring (så kallas sockring) är en metod för hårborttagning likt vaxning. Bodysugaring kan användas på alla områden på kroppen. Bodysugaring utförs med ett sockervax som är 100% naturligt och helt vattenlösligt. Till skillnad från traditionell vaxning undviker man brutna och inåtväxande hårstrån samt irriterad hud. Sockervaxet avlägsnar håret i samma riktning som det växer samt tar bort döda hudceller utan att påverka den friska huden. Man kan aldrig bränna huden med sockring då sockret endast värms upp till en ljummen temperatur.Vi använder oss av varumärket  Bodysugaring i våra behandlingar.

Att tänka på:

Tänk på att dina hår bör vara så långa att man kan nypa tag i dem för bästa resultat, en utväxt på cirka 5 mm. Det bör ha gått cirka 2 veckor sedan du rakade dig senast.

Peela huden dagen innan och undvika att smörja in huden med lotion eller liknande.

Det kan vara skönt att ha löst sittande kläder efter besöket.


Intimvaxning

Många kunder kan känna sig lite rädda för att gå på denna typ av vaxning. Det är ju trots allt en väldigt intim situation man utsätter sig för. Vi vill gärna avdramatisera en intimvaxning genom att noga här berätta hur det går till när man kommer till oss för en behandling. För oss så är HELA din upplevelse behandlingen. Från det att du kommer in i salongen, tills du får din brasilianska vaxning, och ända till att du lämnar oss.

Med bodysugaring avlägsnar man hårväxt och döda hudceller. Huden lämnas därför mjuk, skön och peelad. Vid behandling med sockervax gör man tvärt emot vanlig vaxning. Vaxet dras av i samma riktning som håret växer. Detta resulterar i att huden håller sig hårfri längre eftersom man undviker brutna hårstrå på detta sätt. Man undviker även irritation i hårsäckarna. Som resultat, minskar de inåtväxda hårstråna också drastiskt. Sockervax fastnar inte på levande hud och har en låg temperatur när vi vaxar och passar perfekt för just brasiliansk vaxning. Du kan vara helt trygg med din vaxbehandling hos oss.

Många kvinnor är oroliga att utföra en brasiliansk vaxning under sin menstruation. Detta är inte ett problem hos oss. Det går bra att utföra behandlingen om man använder en tampong eller menskopp. Vi har lång erfarenhet av intimvaxning och majoriteten av alla bokningar hos oss är just intimvaxningar. Känner du dig väldigt orolig inför ditt besök, tveka inte att höra av dig till oss så att vi kan ge dig den bästa möjliga upplevelsen.

Hur går en intimvaxning till?

När du kommer till salongen möts du av din vaxningsterapeut som tar emot dig och visar dig in till behandlingsrummet. Inne på behandlingsrummet blir du informerad om vart du kan hänga din kläder och hur du förbereder dig inför behandlingen, därefter går terapeuten ut så du kan klä av dig i lugn och ro, lägga dig på behandlingsbritsen samt lägga en handduk över dig. 
Terapeuten kommer sedan in i rummet och förklarar och berättar om sockervaxet som används. Samtidigt börjar terapeuten göra rent behandlingsområdet för att sedan påbörja vaxningen. Det kan vara obehagligt och till viss del göra ont på vissa områden, men våra vaxningsterapeuter kommer försöka underlätta behandlingen för dig, genom att ge råd kring placering och andning, vilket många kunder uppskattar då smärtan upplevs minska.
Överlag så tycker de flesta kunderna att sockervaxet känns mycket mindre än vanlig vaxning. Förbered dig på att det är första gången det känns som mest. Vaxar man sig sedan regelbundet var 4-6 vecka så gör det mycket mindre ont. 

Vanliga frågor om intimvaxning

Hittar du inte svar på din fråga?

Kontakta oss direkt: 0793 32 20 03

Gör det ont att vaxa sig?

Både ja och nej. Första gången kan brasiliansk vaxning göra ont. Det beror på att hårsäckarna är lite hårda och hårstråna grova och att alla hårstrån rycks bort samtidigt. Andra gången har du nybildade mjuka hårsäckar och tunna hårstrån som följer med utan motstånd. Hår växer dessutom i faser, alla hårstrån växer inte ut samtidigt. Därför rycks bara hälften så många hårstrån vid andra besöket. Redan då kan man räkna med en tämligen smärtfri brasiliansk vaxning. Om man låter vaxa sig med jämna mellanrum blir behandlingen med tiden så gott som smärtfri. Men om man väntar längre eller rakar bort håren mellan gångerna så hinner de rota sig och det kan göra lika ont som första gången.

Att tänka på inför din intimvaxning

Tänk på att dina hår bör vara så långa att man kan nypa tag i dem för bästa resultat, en utväxt på cirka 5 mm. Det bör ha gått cirka 2 veckor sedan du rakade dig senast. De som regelbundet gör brasiliansk vaxning får så småningom en glesare hårväxt och tunnare strån. Vi rekommenderar brasiliansk vaxning var fjärde eller sjätte vecka när man gör det regelbundet. Det finns inget som hindrar att man gör en brasiliansk vaxning om man är gravid eller har menstruation. Vi håller hårt på noggrannhet och hygien. Om du har menstruation så använder du tampong eller menskopp vid brasiliansk vaxning.

Hur ofta kan man göra brasiliansk vaxning?

De flesta går var fjärde till var sjunde vecka, det beror på hur snabbt håret växer vilket varierar från person till person. Med tiden minskar hårväxten, vilket leder till att du kanske kan låta lite längre tid  gå mellan besöken.

Att tänka på efter behandlingen

Vi rekommenderar alla att undvika att sola, bada i bassäng eller träna under det första dygnet efter den brasilianska vaxningen då hårsäckarna är öppna och lättare mottagliga för bakterier. Undvik även parfymerade krämer, använd gärna bomullstrosor och duscha helst i svalt vatten. Huden kan bli irriterad efter brasiliansk vaxning, särskilt efter första gången. Några kan till exempel få en rodnad och andra små prickar på huden, ett tecken på att hårsäckarna är irriterade. Detta är ofarligt och besvären upphör vanligen inom ett par dygn. Vi säljer även efterbehandlingsprodukter som kan hjälpa till att minska eventuella besvär efter behandlingen. Du som får irriterade hårsäckar ska inte pilla på prickarna.

Tillfällen när man inte ska göra en intimvaxning

Det finns tillfällen då du bör undvika brasiliansk vaxning. Vid infektion av svamp, virus eller bakterier, eller om du har sår, sprickor eller blåsor i underlivet. Efter förlossning (tills initialblödningen är över och eventuella sår, sprickor har läkt). Om du har menstruation går det bra, så länge du använder tampong eller menskopp.

Vaxning Roll-on vax

När vi vaxar större områden, som ben och rygg, används ett roll-on vax som är framtagen för extra känslig hud men som kan användas på alla hudtyper. Huden lämnas därför mjuk och skön. 

Att tänka på

Tänk på att dina hår bör vara så långa att man kan nypa tag i dem för bästa resultat, en utväxt på cirka 5 mm. Det bör ha gått cirka 2 veckor sedan du rakade dig senast.

Peela huden dagen innan och undvika att smörja in huden med lotion eller liknande. 

Det kan vara skönt att ha lössittande kläder efter besöket.


Utförda behandlingar

Vi gillar kakor! Om du fortsätter att använda denna webbplats kommer vi att anta att du också gillar kakor.